fredag, december 31, 2010

Gott Nytt År!!

Jag önskar här med en God Fortsättning! Nytt år, nya möjligheter och nya äventyr. Bloggen fyller fem år snart med...jösses vad tiden går :D

onsdag, december 29, 2010

WTF

Faan vilken jävla otur jag har med mobiler. Det är sanslöst alltså. Min nuvarande har jag haft i ett år. Den har varit lite småknasig en tid, men nu har den verkligen hängt sig. Den går fortfarande att ringa på. Sms till viss del. Men det är så mycket annat man använder den till. Kameran funkar inte..likaså vissa andra delar jag använder. Telefonen är en Sony ericson Aino. Den har tangentbord men vissa saker funkar bara med touch och det är touchen som hälsat hem...baaah. Ett år gammal och jag har ca 5 månader kvar att betala på den....vaaarföööööör tog jag ett abonnemang på 18 månader?!!! Joo för att det blev panikköp när den andra mobilen blev knäpp som inte heller var gammal. Så var jag och kollade på Elgiganten i Västervik idag, och hörde mig för varför inte touchen höll längre..- den har ju haft en hel del problem, touchen var ju inte så bra på den modellen, blev svaret. Men tack sååå jävla mycket! När jag köpte den ville jag helst inte ha touch, men då skulle denna modell va såååå bra. Det hade ju verkligen utvecklats hette det då. Saaablar vad man kan bli irriterad. Jag tycker att branschen är lite för arrogant rent ut sagt, med milda ord. Jag använder inte min mobil så himla mycket, jag önskar jag kunde mobilblogga, då hade jag verkligen använt mobilen, men av nån anledning så funkar inte det heller.
Sen har vi ju problemet med Telia att där vi bor så är täckningen försvinnande dåligt. FÖRSVINNANDE dåligt!!! Och NEJ det har inte alltid varit så dålig täckning här, men det har blivit sämre och sämre de senaste två åren. Jag frågade på en Teliabutik hur det kommer sig...inte en aning sa hon. Hmm...vem som helst kan ju jobba i en Teliabutik alltså, den erfarenheten lärde jag mig den dagen. Jag skulle klaga på täckningen på Telias hemsida, men det enda jag hittade var att de tackade för uppgifterna jag lämnade och att de skulle tänka på det när 4G ska byggas ut...men herregud vi har ju inte ens 3G här.
Jaja...det var en liten spya från mig!

måndag, december 27, 2010

Blue shadows in the snow

Dagens blåa kommer självklart från Pashionpaletten. Jag vet inte om Pashionpaletten (som finns på Lindex, Åhlens bla) är samma som 88-paletten. Men i stortsett kan jag tänka mig det. Dessa är bra pigmenterade. Hållbarheten får jag återkomma med:). Runt 200kr kostar den och jag fick den i julklapp (snacka om att man är som ett barn själv på julafton).
Jag har kryssat de färger jag har använt mig utav:)

Jag har övergivit den svarta flytande eyelinern för en mörkblå kajal.
Rouget är Goddess från Make Up Store, en ljuvligt rosa färg från deras mineralserie. Också en julklapp från mina barn.
Jag har som vanligt fotat både paletten och make upen med blixt..ajabaja..jag veet, men det är så mörkt. Så färgerna i paletten gör inte riktigt rättvisa. Jag ska försöka fota i dagsljus någondag:)

100 nya ögonskuggor!!

Nja inte riktigt, men runt 95, 96 st iallafall...plus lite annat som rouge, kajal, eyeliner...
Nu menar jag ju att jag fått lite paletter och inte bara enstaka skuggor. Den ena paletten innehåller 88 st bara den;)
Nu ska man bara hinna bestämma sig för vad man ska ha på nyår. Har fått hem strass som är vansinnigt snyggt, för att inte tala om den silvriga, glittriga eyelinern från Make up store...hmmm..beslutsångest!!
Kläderna då??...ehh jaaa...juust det ja...mega hmmmmm.

onsdag, december 15, 2010

Luciatåg 2010


I måndags var det ju Lucia. Och jag fick se två Luciatåg. Ett på Tv:n på jobbet och så det årliga Luciatåget på Viggos dagis:) Det var kallt som attans på kvällen. Men det värmde att få se de små söta liven sjunga, tappa Luciakronorna, se dom trilla som käglor vid framtågandet, knuffas, gråta men framförallt glada (de flesta då) och tindra med ögonen. Varm glögg och pepparkakor till stolta föräldrar efteråt som lekt paparazzi. Ikväll blir det julfest med Grim´s klass:)
Klicka på bilden så blir det större.

fredag, december 03, 2010

Jag är inte heller till salu!!

De senaste dagarna har det debatterats om köpta bloggare och de som inte är köpta. Vad menas med det då? Jo det finns bloggare som tar/får betalt för att skriva inlägg i sin blogg om exempelvis produkter, och skriva positivt om dessa. Det ger ju inte direkt en produkt rättvisa. En produkt kan inte passa alla. Man måste recensera en produkt utifrån sig själv. Men framförallt så lurar man ju läsaren. Det är ju läsaren som ger feedback. Man ska vara ärlig och stå för det man skriver, det är man skyldig läsaren tycker jag. Det är inte fel med annonser i bloggar, men det ska framgå tydligt att det är en annons. Likaså med gratisprover/arbetsprover,det ska inte gjorts någon uppgörelse och företagen kan heller inte räkna med att det skrivs positivt eller att det ens bloggas om det. Bloggar har fått status och har haft en hel del att säga till om de senaste åren, så de är att räkna med under ett antal år till:)
Nu känner jag att jag vill dela med mig av detta så mina läsare får upp ögonen.
Kicki Norman, grundare till Daisy Beauty, har skrivit om pressetik för bloggare här.
Och de pressetiska reglerna hittas här.
Dessa har jag tagit del av.

Texten nedan är en debattartikel av Kicki Norman och jag har skrivit på:) Min blogg finns listad bland andra icke köpta bloggare:)

Vi är inte till salu!

Du kanske inte vet om det, men läser du bloggar är du troligen lurad. Allt fler bloggare tar nämligen betalt för att nämna produkter i sina bloggar och du kan därför inte längre lita på de personliga rekommendationer som en gång i tiden gjorde bloggarna så populära. ”Bloggare” har blivit synonymt med reklampelare, någon som gör vad som helst för fester med gratis vin, gåvor från stora företag eller reda pengar.

Bloggar är ett faktum. Upp emot 2,3 miljoner svenskar läser en eller flera bloggar varje dag, beroende på vilken undersökning du väljer att utgå från. De flesta är kvinnor, och bloggläsandet är störst i de yngre åldergrupperna. Idag har var tredje 20-årig kvinna en egen blogg. Den som försöker kalla bloggar för en fluga har legat under en sten de senaste fem åren. Idag är bloggarna en maktfaktor att räkna med.

Vi som bloggar känner till detta. Och vi väljer att hantera vår makt på två olika sätt. En skrämmande utbredd grupp, däribland de absolut största bloggarna i Sverige, säljer inte bara annonser på sina bloggar, de säljer också själva blogginläggen. Mot en mer eller mindre rundlig summa pengar, beroende på bloggens storlek och inriktning, kan företag få sina produkter omskrivna och också uppvisade på bild. Prislappen ligger på tusentals kronor. De största bloggarna kan tjäna mer än hundratusen kronor på en månad på att sälja annonser och blogginlägg i kombination. Det är enorma summor pengar i omlopp i en affärsverksamhet som går ut på att företag och bloggare går plus på läsarens bekostnad. Att detta strider mot marknadsföringslagen är inget som hindrar, mer än att det hindrar storbloggarna från att öppet tala om exakt hur pengarna tjänas.

Sedan finns det en mindre grupp vars ord och åsikter inte är till salu. Vi följer de pressetiska reglerna, eller marknadsföringslagen, eller både och. Det innebär bland annat att vi tydligt visar vad som är annons och vad som är vår egen text. Även om det går att köpa en annons, kan företag inte betala för att vi ska blogga om dem. Vi vill vara trovärdiga inför våra läsare och vi tycker integritet är viktigt. Vi tror att vårt sätt att förhålla oss till annonsörer, redaktionell reklam och gällande lagar är viktigare och mer långsiktigt hållbart än att sälja sin integritet och ytterst lura sina läsare.

Tyvärr arbetar vi i motvind. Ofta får vi försvara oss mot felaktiga anklagelser om att vi också är till salu, bara för att andra är det. Vi berättar så klart hur vår publiceringspolicy ser ut, men blir inte trodda. Bloggkollegor med mer förhandlingsbar moral än vår, skjuter både sig själva och oss i foten. Tack vare blogglögnarnas rikoschetter blir vi alla enbenta.

Därför kommer vi nu att tydligt skriva ut på våra bloggar att vi följer Pressens samarbetsnämnds Spelregler för press, radio och tv. Vi vill höja oss över alla pressetiska tvivel. Vi vill att våra läsare ska förstå var vi står. Eftersom lag och ordning inte räcker till för den här nya gruppen unga affärskvinnor, som säljer annonser förklädda till redaktionellt material, får vi försöka göra något för att skilja oss från våra mindre nogräknade bloggkollegor.

Varje resa börjar med ett första steg. Det här är förhoppningsvis ett första steg mot en upprensning av bloggträsket. För även om våra mindre nogräknade kollegor säljer sig till högstbjudande, är vissa av oss inte till salu.


www.alexmo.se/
alltforforaldrar.se/farmorsbloggen/
beautybytanci.se
beleza.blogg.se
daisybeauty.com/web/asa
daisybeauty.com/web/frida
daisybeauty.com/web/kicki
daisybeauty.com/web/zaida
elmikas.blogspot.com
finslipad.blogspot.com
frokenrosa.wordpress.com
gazet.se/Bloggar/?Skribent=elin
goddessess.blogspot.com
godoc.nu
honi.blogg.se
leninea.wordpress.com
lillagumman.se
makeitfab.blogspot.com
makeuponista.se
mybeautyspots.blogspot.com/
onekligen.blogspot.com
purity.webblogg.se
saintbellabeauty.blogspot.com
skimmerskuggan.blogspot.com
totalbeauty.se
underbaraclara.nu
vackerunderbar.se
venusvanity.blogspot.com/

Läs gärna dessa bloggar, det är trevliga tjejer som precis som jag...INTE ÄR TILL SALU!
Uppdatering:Läs gärna artikeln i Dagens Media.

torsdag, december 02, 2010

Turkost och grått

Turkos och grått fick pryda ögonen den kvällen vi var på restaurang. Den grå kommer ifrån Everyday Minerals och den turkosa är en singelögonskugga från HM. Dax att göra nåt åt ögonbrynen ser jag;). Kortet togs efter restaurangbesöket när jag kommit hem, så jag är lite trött där:) Kallt som attans var det också, både ute och inne och den kylan håller visst i sig.