lördag, januari 30, 2010

Lite djurisk framtoning


haha..smink är kul!!...så är det bara:D

Turkos och Lila del 2

Jaha då gör vi bara lite omvänt i denna ögonmake up. Färger jag har använt är Good China som highlighter från EM. Pizzazz från Mad minerals på hela rörliga ögonlocket samt under. Dita från Make up store i yttre ögonvrån. Den turkosa eyelinern är från paletten från HM som jag använde som ögonskugga i förra inslaget. Den är blandad med Mixing liquid för att få till som eyeliner. Just denna make up så gillar jag de matta skuggorna och sedan den turkosa eyelinern som är lite metallisk som kontrast. Svart mascara och ögonbrynen hopplöst icke iordninggjorda!

Turkos och lila del 1

Mia ville se Turkos och Lila..jamen då kör vi det. Då jag är lite inne på eyeliner med Mixing liquid så fick det avgöra hur det skulle bli. En turkos färg från en palett med tre färger från HM och så Pizzazz en lösögonskugga från MAD minerals. Good China från EM fick vara highlighter även här. Sen den turkosa skuggan blandat med lite Blend & fix från Make up store. Blend & fix förstärker färgerna, vilket inte behövs här men jag har fått skuggan mer krämig istället vilket jag var ute efter. Sedan blandade jag Pizzazz med Mixing liquid och drog en tunn eyeliner som vinklades lite utåt. Copacabana kajal från Make up store på vattenlinjen. Svart vattenfast mascara från Oriflame. :)

Dagger och Black Cherry

Jag var på Make up store på A6 i Jönköping i mellandagarna och köpte lite saker :). Bland annat så fick en av tjejerna välja ut en ögonskugga till mig. Hon valde Dagger - en grön ögonskugga med guldskimmer i. Jösses vad jag tycker att den är snygg. Och jag ska definitivt be personal välja ut ögonskuggor och rouger till mig fler gånger, det blir så mycket roligare än om man förutbestämt vad man ska ha för färger innan man kommer till en affär. Dessutom är tjejerna på Make up store på A6 jättetrevliga!! Jag älskar denna skugga och har använt den mycket. Den är väldigt användbar då man kan få den väldigt skirt på ögonlocket och man kan även fläska på så den blir stark. Jättesnyggt till sotat.

I dag har den fått blandas med Good China från Everyday minerals så den är väldigt skir. Sedan har jag blandat Black Cherry från MAD minerals med mixing liquid från Make up store. En tunn eyelinerlinje längs övre fransraden. Tyvärr syns inte riktigt färgen på korten som är tagna på kvällen med blixt (ja jag veet det är ajabaja). Det är även guldskimmer (eller nästan rostskimmer)i denna lösa ögonskugga. Dagger lite tunnt på nedre fransraden och så svart mascara. Idag har mina ögonbryn fått lite färg:)



Palettdax

Smokeyeyepaletten från HM fick komma fram och leka lite. En rödbrunskugga tillsammans med en blå. Waterproof eyeliner från Isadora fick visa framfötterna speciellt under den undre fransraden. Vit innerkajal från Isadora fick öppna upp ögonen lite både på vattenlinjen och inne i ögonvrån. Svart mascara från Oriflame och omålade ögonbryn vilket jag har haft större delen av vintern.

I do have a crush on eyeliners

Black or colourful, I love them all....as long as they stay in place! Ja för så är det. Alla eyeliner, kajaler m.m sitter inte kvar. De försvinner..kletar av sig.. en del tilloch med smular eller "fäller". Jag gillar eyeliner jättemycket, som sagt. Jag har allra helst vattenfasta, sen har man ju ett gäng heta lösögonskuggor som gör sig väldans bra till just ändamålet eyeliner. Tyvärr blandar jag dessa oftast med vatten eller Visine ( finns på apoteket för torra ögon). Det sitter bra med dessa men ibland har de en tendes att kleta av sig. Nu har jag ju då införskaffat mig Mixing Liquid från Make up store och nu sitter de definitivt bra!

Häromdagen hade jag en eyeliner i färgen Copper Sparkle. En lösögonskugga med mycket pigment. På hela ögonlocket har jag Good China från Everyday minerals. Svart kajal vid övre fransraden, sedan Copper Sparkle som är blandad Mixing liquid dragen med en snedskuren tunn pensel. Lite vit innerkajal från Isadora innanför undre franraden, svart mascara och omålade ögonbryn...sen var man redo för jobbet (är liite trött på korten). :)

fredag, januari 15, 2010

Bellamakeupartist

En blogg som jag återkommer till ofta för att kolla in übersnygga sminkningar. Nu har hon tilloch med en tävling med en av mina favoriter just nu - Twinkle eye från make up store..lööve them! Kolla in Bellamakeupartist!